Οι Δώδεκα Παραδόσεις των Σεξομανών Ανώνυμων

1. Το καλό του συνόλου πρέπει να έρχεται πρώτο. Η προσωπική αποκατάσταση στηρίζεται στην ενότητα των ΣΑ.

2. Για την ομάδα μας δεν υπάρχει παρά μια ύψιστη αρχή, ένας φιλεύσπλαχνος Θεός όπως Αυτός εκφράζεται στη συνείδηση της ομάδας μας.

3. Μοναδική προϋπόθεση για συμμετοχή στους ΣΑ είναι η επιθυμία να σταματήσει κανείς τη λαγνεία και να επιτύχει την σεξουαλική καθαρότητα.

4. Κάθε ομάδα είναι αυτόνομη, εκτός από θέματα που αφορούν άλλες ομάδες, ή το σύνολο των ΣΑ.

5. Κάθε ομάδα δεν έχει παρά έναν πρωταρχικό σκοπό—τη μεταφορά του μηνύματος στον σεξομανή που υποφέρει ακόμη.

6. Μια ομάδα ΣΑ δε θα έπρεπε ποτέ να υποστηρίξει, να χρηματοδοτήσει, ή να δανείσει το όνομα των ΣΑ σε οποιαδήποτε παρεμφερή ίδρυμα ή εξωτερική επιχείρηση, ώστε προβλήματα χρηματικά, ιδιοκτησίας, ή κύρους να μη μας αποσπούν από τον πρωταρχικό μας σκοπό.

7. Κάθε ομάδα ΣΑ θα έπρεπε να είναι πλήρως αυτο-συντηρούμενη, αρνούμενη εξωτερικές συνεισφορές.

8. Οι Σεξομανείς Ανώνυμοι θα έπρεπε να είναι για πάντα μη επαγγελματική οργάνωση, αλλά τα κέντρα υπηρεσιών μας θα μπορούσαν να απασχολούν ειδικούς εργαζόμενους.

9. Το σύνολο των ΣΑ σαν οργανισμός δε θα έπρεπε ποτέ να οργανώνονται, εκτός του οτι μπορούμε να δημιουργήσουμε επιτροπές υπηρεσιών ή επιτροπές που είναι κατευθείαν υπόλογες σ' αυτούς τους οποίους υπηρετούν.

10. Οι Σεξομανείς Ανώνυμοι δεν έχουν καμια γνώμη για εξωτερικά θέματα. Επομένως το όνομα των ΣΑ δε θα έπρεπε ποτε να διασυρθεί σε δημόσιες διαμάχες.

11. Η πολιτική των δημοσίων μας σχέσεων βασίζεται στην έλξη παρά στην διαφήμιση. Πρέπει να διατηρούμε προσωπική ανωνυμία στο επίπεδο του τύπου, του ραδιοφώνου, και του κινηματογράφου.

12. Η ανωνυμία είναι το πνευματικό θεμέλιο για όλες μας τις Παραδόσεις, πάντοτε υπενθυμίζοντας μας να θέτουμε αρχές μπροστά από προσωπικότητες.