Τι είναι ο Σεξομανής και η σεξουαλική καθαρότητα

Μπορούμε μόνο να μιλήσουμε για τον εαυτό μας. Η λεπτομερής φύση των Σεξομανών Ανώνυμων μπορεί μόνο να γίνει αντιληπτή σύμφωνα με το τι εννοούμε με τον όρο σεξομανής. Ο σεξομανής έχει βγάλει τον εαυτό του από την όλη έννοια του τι είναι σωστό ή λάθος. Έχει χάσει τον έλεγχο, δεν έχει πια τη δύναμη της επιλογής, και δεν είναι ελεύθερος να σταματήσει. Η λαγνεία έχει γίνει εθισμός. Η περίπτωσή μας είναι όπως αυτή του αλκοολικού που δεν μπορεί πια να ανεχτεί το αλκοόλ και πρέπει να σταματήσει να πίνει εντελώς αλλά είναι αγκιστρωμένος και δεν μπορεί να σταματήσει. Έτσι είναι και με τον σεξομανή, ή με τον σεξουαλικά μεθυσμένο, που δεν μπορεί πια να ανεχτεί τη λαγνεία, αλλά δεν μπορεί να σταματήσει.

Έτσι, για τον σεξομανή, κάθε μορφή σεξ με τον εαυτό του ή με εξωσυζυγικούς συντρόφους είναι προοδευτικά εθιστική και καταστρεπτική. Ακόμα βλέπουμε οτι η λαγνεία είναι η κινητήρια δύναμη πίσω από την σεξουαλική έκφραση του εθισμού μας, και οτι η αληθινή νηφαλιότητα συμπεριλαμβάνει προοδευτική νίκη κατά της λαγνείας. Αυτά τα συμπεράσματα μας επιβλήθηκαν μέσα από τις εμπειρίες μας και την ανάκαμψή μας. Δεν είχαμε άλλες επιλογές. Αλλά έχουμε βρεί πως η αποδοχή αυτών των πραγματικοτήτων έιναι το κλειδί για μια χαρούμενη και ευτυχισμένη ελευθερία που δεν θα γνωρίζαμε ποτέ διαφορετικα.

Αυτό θα αποθαρύνει, όπως και πρέπει, πολλούς ενδιαφερόμενους που ομολογούν μια σεξουαλική μανία ή εμμονή αλλά που θέλουν απλώς να τη διαχειριστούν και να την απολαύσουν, όπως ακριβώς και ο αλκοολικός που θέλει να διαχειρίζεται και να απολαμβάνει το ποτό. Αν δεν έχουμε οδηγηθεί στο σημείο της απελπισίας, αν δεν έχουμε πραγματικά θελήσει να σταματήσουμε χωρίς να μπορούμε, δεν δώσαμε τους εαυτούς μας σ' αυτό το πρόγραμμα ανάκαμψης. Οί Σεξομανείς Ανώνυμοι είναι γι' αυτούς που ξέρουν οτι δεν έχουν άλλη επιλογή απ' το να σταματήσουν και η ίδια διαφωτισμένη αυτοσυντήρηση τους πρέπει να τους το πεί.